Grupo de Termotecnia de la Universidad de Valladolid

GIR             Grupo de Investigación Reconocido de la Universidad de Valladolid
UIC 053      Unidad de Investigación Consolidada de Castilla y León

Comparte|Share:

Diseño web: Paula M. Esquivias

DTG and DTA studies on typical sugars

Autores/Authors: Ramos-Sanchez, M.C.; Rey Martínez, F.J.;  Rodriguez-Mendez, M.L.; Martin-Gil, F.J.; Martin-Gil, J.
Revista/Journal: Thermochimica Acta 1988, 134, 55-60
Fecha Publicación/Publication Date: 01/10/1988
Impacto/Impact: JCR (1988): 0.584    CHEMISTRY, ANALYTICAL    Posición/Position: 30/41    Cuartil/Quartile: Q3    Tercil/Tertile: T3
DOI: 10.1016/0040-6031(88)85216-X

Resumen/Abstract:

The DTG and DSC-DTA techniques have been found to be suitable for the investigation of typical sugars between 25°C and 700°C. Endothermic and exothermic reaction temperatures and enthalpies of 24 sugars are listed. These data serve not merely to characterize or identify substances, but to yield important information pertaining to the relation between molecular structure and thermal behaviour.

◄Artículos |Articles

Universidad de Valladolid | GIR Termotecnia
Paseo del Cauce nº 59, 47011, Valladolid
Reservado todos los derechos

Investigador Coordinador:
Francisco Javier Rey Martínez
+34 983 42 33 66 | rey@eii.uva.es